Er LED neon nu også rigtig neon?

Nogen påstår at det er fup og svindel, når vi kalder vores skilte for LED neonskilte. Det gør de fordi LED neon jo er et materiale der illuderer gammeldags gasneon, men bare gør det på en mere holdbar og billigere måde.

Hvad er rigtig neon så? Neon er faktisk et grundstof, og er det 10. grundstof i det periodiske system. Under bestemte forhold vil Neon, der også kaldes en ædelgas, udsende et rødt/orange lys. Det er det man ser i gammeldags neonrør, hvor man så tilsætter andre gasser for at få andre farver frem. Eksempelvis indgår der argon og kviksølv i det ultraviolette lys, som man også kender fra neonrør. Alt dette blev opfundet omkring 1910, og var udbredt verden over allerede tilbage i 1920.

Det var det klassiske neon. Spring frem til 1960'erne hvor man opfandt LED lys. LED står for light-emitting diode eller bare diodelys. I den udgave der benyttes nu om stunder, og også i skiltene fra Neonful, er LED-lyset lagt ind i en fleksibel slange eller ledning som kaldes neonflex.

Neonflex fåes i lang række forskellige farver, og ledningen kan både være hvid eller farvet når den ikke er tændt. Der findes også en udgave, hvor der er mulighed for med sin fjernbetjening at skifte mellem alle neonfarverne. Den udgave kaldes for RGB neon.

Så for at komme tilbage til spørgsmålet i overskriften, om LED neon er rigtig neon, så er svaret NEJ.

LED neon er ikke rigtig neon i klassisk forstand. Man kan sige at det er en meget nyere teknologi, der giver os et fedt neon-look, hvor det så bare er meget billigere at producere, meget billigere at have tændt, og så er det samtidig et mere holdbart produkt. Hos Neonful er vi jo helt klart forudindtaget, men vi ser faktisk kun store fordele ved det"nye" produkt fra 60'erne.

Nu er det almindeligt kendt med LED-lys og også LED neon, og vi gør hvad vi kan for altid at benævne vores skilte som LED neon, fordi vi faktisk meget nødigt ville have at vores kunder skulle tro at det er den gammeldags gasarts-teknologi vi arbejder med. Vi synes ikke det er vildledende, men vejledende og retvisende. Der findes simpelthen ikke et andet dækkende navn for LED neon, end netop... LED neon :)

 

 


Tags